Róla (2022-2023)

Debreceni Korzó

Kelet-Magyarország

Kiállítási katalógus (Bényi Galéria)

Magyar Kurír

Magyarország Ügyészsége hivatalos Facebook-oldala

MTA DAB Híradó

Nyíregyházi Napló

Nyírségi Gondolat

Nyírségi Műsorfüzet

Új Könyvek (Budapest)

www.hirnavigator.hu

www.kello.hu

www.kutatokejszakaja.hu

www.mzsk.hu

www.program.info.hu

www.szon.hu

www.ttre.hu

www.vacimuv.hu

Igazi világjáró Sipos László, aki a Közel-Kelettől Tibetig, Izlandtól Ausztráliáig bejárta a világot, és ezen utazásairól fekete-fehér fotókkal illusztrált kötetekben számolt be. Ezek sorában a legújabb Ausztrália-kötete, melyben Új-Zélandot, valamint egy kis óceáni kitekintésként a Húsvét-szigeteket is bemutatja. A legterjedelmesebb rész az ötödik kontinensen tett kalandozásokat ismerteti, Broome partvidékétől a Nagy-homoksivatagon, Uluru (Ayers Rock) szent hegyén, Alice Springs-en, Queenslanden, a Nagy-korallzátonyon, Sdyney-n és a Kék-hegységen át Canberráig. Ezt követi az új-zélandi fejezet, olyan látnivalókat kínálva, mint Christchurch, a Déli-Alpok, Hokitika városa, Westland gleccserei, a Menydörgés-vízesés, a Wanaka-tó, Waka gőzölfő hőforrásai, Te Wairoa eltemetett falva, a Waitomo barlangok vagy Auckland. Az utolsó rész foglalkozik a Chiléhez tartozó Húsvét-szigettel vagy Rapa Nuival, amely elsősorban hatalmas kőszobrairól, a moaikról ismert. A függelékben országmutató, a szerző műemlékvédelmi munkásságának bemutatása és bibliográfia kapott helyet.

Új Könyvek (Budapest) 2022/19.
www.kello.hu

Szeptember 28. szerda, 16:30: Sipos László Forster-emlékérmes műemlékfotós Sydney, operával és koalával című előadására. DAB Székházban.

Programok időrendben
Debreceni Korzó, 2022. szeptember 16.-október 14.

Szeptember 28. (szerda) 16:30 DAB Klub: Sipos László Forster-érmes műemlékfotós Sydney, operával és koalával című vetített képes előadására. DAB Székház (4032 Debrecen, Thomas Mann u. 49.)

MTA DAB Híradó 28. szám

Az MTA Debreceni Akadémiai Bizottsága és az MTA DAB Klub tisztelettel meghívja Önt 2022. szeptember 28-án, szerdán 16:30 órakor Sipos László Forster-érmes műemlékfotós Sydney, operával és koalával című vetített képes előadására. Köszöntőt mond: Prof. Dr. Rácz István az MTA DAB Klub elnöke. Helyszín: MTA DAB Székház, 4032 Debrecen, Thomas Mann u. 49.

Meghívó
MTA, DAB, DAB Klub

Középkori templomaink titkai - egy kis nyomozás a freskók után. Érdekes időutazás a hazai középkori templomfreskókkal. Időpont: 2022-09-30 19:00 – 20:00. Hol? 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 2-4. Zilahi terem. Kinek ajánljuk? Nem korfüggő. Tudományág: kultúra. Programtípus: előadás. Szereplők: Sipos László. Foglalás: ez az esemény előzetes jelentkezés nélkül látogatható. Szervező: Debreceni Egyetem.

Kutatók Éjszakája 2022.
www.kutatokejszakaja.hu

Kutatók Éjszakája 2022 Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar, Nyíregyháza, Sóstói út 2-4. Zilahi-terem. 2022. szeptember 30. (péntek) 19.00: Középkori templomaink titkai - egy kis nyomozás a freskók után. Előadó: Sipos László PhD docens, az MTA Állam- és Jogtudományi Bizottság tagja.

Meghívó és plakát
Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar

Országos Könyvtári Napok 2022. (…) Gyermek- és ifjúsági jog középiskolásoknak. Előadó: Dr. Sipos László. Időpont:2022. október 3. 13.30. Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár – Kamaraterem. (4400. Nyíregyháza, Szabadság tér 2.)

Országos Könyvtári Napok
Plakát, meghívó
www.mzsk.hu

Gyermek- és ifjúsági jog középiskolásoknak - Előadó: dr. Sipos László. Időpont: október 3. 13.30-tól. Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, kamaraterem (Szabadság tér 2.)

Országos Könyvtári Napok
Nyíregyházi Napló, 2022. szeptember 30.

Tapsvihar zárta a könyvtárban dr. Sipos László Gyermek és ifjúsági jog középiskolásoknak című előadását a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban. Az országos könyvtári napok rendezvénysorozat keretében Hammurapi törvényeitől indulva a gyermekek jogait, illetve a szülők, gyámok felelősségét ismertette a fiatalok számára is érhetően. (Fotós: Pusztai Sándor)

Jogok, felelősségek
Szabolcs Online, www.szon.hu, 2022. október 3.
www.hirnavigator.hu

Ausztrália, operával és koalával - Sipos László vetítettképes előadása 2022. október 11-én (kedden) 17.00-kor a Városmajori Művelődési Ház előadótermében (Nyíregyháza, Városmajor utca 5.)

Meghívó, plakát
Váci Mihály Kulturális Központ

Ausztrália operával és koalával -| Sipos László vetítettképes előadása. Helyszín: Városmajori Közösségi Ház, 4400 Nyíregyháza, Városmajor utca 5. Dátum: 2022.10.11. (…) A Városmajori Művelődési Ház színháztermében Sipos László vetítettképes előadást tart 2022. október 11-én 17 órától “Ausztrália operával és koalával” címmel. A rendezvényre a belépés ingyenes.

Ausztrália operával és koalával
Váci Mihály Kulturális Központ honlapja, www.vacimuv.hu

A Városmajori Művelődési Ház színháztermében Sipos László - vetítettképes előadást tart 2022. október 11-én 17 órától „Ausztrália operával és koalával” címmel. A rendezvényre a belépés ingyenes. (Plakáttal)

www.program.info, 2022. október 3.

Zenékkel fűszerezett, lebilincselő útinaplót mutatott be vetített képeken keresztül dr. Sipos László a Városmajori Művelődési Házban. (Fotó: Pusztai Sándor)

Ausztrália operával, koalával
Kelet-Magyarország, 2022. október 13.

Öregedés művészete program 2022… A Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kara, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Váci Mihály Kulturális Központ tisztelettel meghívja Önt a Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiájának ismeretterjesztő előadássorozatára. Helyszín: Váci Mihály Kulturális Központ (Szabadság tér 9.) Az előadások kezdési időpontja 15.00 óra. (…) 2022. október 19. 15:00 Jézustól Szent Lászlóig – megszólalnak a templomfreskók - Dr. Sipos László docens, Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar…

Öregedés Művészete – Szépkorúak Akadémiája
www.vmkk.hu

Szépkorúak Akadémiája program: 2022. október 19. 15:00 Jézustól Szent Lászlóig – megszólalnak a templomfreskók. Dr. Sipos László docens, Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar előadása. Helyszín Váci Mihály Kulturális Központ.

Szépkorúak Akadémiája
Program, plakát, meghívó

A korábbi gyakorlat szerint szervezte meg a Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiájának ismeretterjesztő előadássorozatát a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kara, Nyíregyháza önkormányzata és a Váci Mihály Kulturális Központ. A négy októberi program szerdánként várja az érdeklődőket a kulturális központban. (…) A következő három szerdán folytatódik a Szépkorúak Akadémiája. 12-én, szintén délután 3 órakor kerül sor az elmetornára, majd megszólalnak a templomfreskók a Forster-díjas Sipos László előadásában. Az októberi záró előadáson az egészséges életmód alappilléreit ismerteti a megyei kórház Egészségfejlesztési Osztályának szakembere.

Öregedés művészete – Minden egy kézfogással kezdődik
Nyírségi Műsorfüzet, 2022. október
www.nyiregyhaza.hu, 2022. október 7.

Gyermekkora óta csábítja Sipos Lászlót Afrika, ez az ellentmondásokkal teli hatalmas kontinens. Az elmúlt három évtizedben többször is eljutott a „mesebeli” Afrikába, annak több országába, a Gibraltári-szorostól a Jóreménység fokáig. 127 fekete-fehér műemlék- és természetfotóval kísért kötetében ezen utazások tapasztalatait öntötte írásos formába. Számos közlekedési eszközzel keresztbe-kasul beutazta a földrészt, és mivel tagja az ICOMOS-nak, vagyis az UNESCO műemlékvédelmi világszervezetének, olyan helyekre is bejutott, elzárt műemlékektől folyamatba lévő archeológiai kutatásokig, ahová hétköznapi turisták nem tehetik be a lábukat. Közbiztonsági és járványügyi szempontok miatt Közép-Afrika maradt ki, de megfordult Észak-, Kelet- és Dél-Afrika kilenc országában, összesen hetven helyszínen. Könyvében nem időrendben, hanem nagyjából északról dél felé haladva ismerteti a látnivalókat, azok kultúrtörténeti hátterét és saját, gyakran kalandos tapasztalatait. Felfedezhetjük például Spanyolország afrikai kikötővárosát, Ceutát; képzeletben átkelhetünk a Rif-hegységen; bejárhatjuk Marokkó királyi városait; a Nizzát idéző Tangert; barangolhatunk Karthágó romjai között; megnézhetjük El-Dzsem amfiteátrumát; csatangolhatunk Gabes fűszerpiacán; megcsodálhatjuk a gízai piramisokat vagy éppen a kopt templomokat Kairóban; lehajózhatunk a Níluson, egészen az Asszuáni-gátig; felfedezhetjük Karnak templomát és a Királyok völgyét; a levegőből rápillanthatunk a kanyargó Kongó-folyóra; túrázhatunk a Viktória-vízeséshez; gyönyörködhetünk a naplementében a Zambézin; geológiai túrákat tehetünk Mpumalangában; és olyan dél-afrikai városokat járhatunk be képzeletben, mint Johannesburg, Pretoria vagy Fokváros. A függelékben kisszótár, országmutató, a szerző műemlékvédelmi Visszatekintője és eddigi köteteinek borítói kaptak helyet.

Új Könyvek (Budapest) 2022/19.
www.kello.hu

Az öt földrészen tett utazásaid kapcsán született könyveid sorában most az Afrika- és az Ausztrália-köteteket veheti kezébe a kedves olvasó. (…) Kedves László! A Szerkesztőség és Olvasóink nevében is köszönjük, hogy csodálatos, érdekes és történelmi szempontból értékes utazásaidról Magazinunk lapjain szövegben és fotókon hosszú ideje tudósíthatunk. (Borítóképekkel)

Kulimár János: Beszélgetés Sipos László új könyveiről
Nyírségi Gondolat, 2022. szeptember-október

Sipos László kötetbemutató: Sipos László „Mesebeli Afrika” és „Ausztrália, Új-Zéland és egy csöpp Óceánia” című köteteinek bemutatója. A világutazó fotóssal, a könyvek szerzőjével Tomasovszki Anita, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója beszélgetett.

Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, YouTube 2022. okt. 13.
https://www.youtube.com/watch?v=Snar7cD2TUo

Megszólaltak a templomfreskók Dr. Sipos László, a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karának docense előadásában szerda délután a Váci Mihály Kulturális Központban az Öregedés Művészete őszi előadássorozatában. (8 fotóval)

Szépkorúak Akadémiája
Váci Mihály Kulturális Központ, www.vmkk.hu

A „Sto Lat” Lengyel-Magyar Baráti Társaság október végén Lengyelországba kirándult. (…) Részt vettünk egy „Bem-túrán” is: elzarándokoltunk Józef Bem (1794-1850) szülőházához, majd a hamvait rejtő szarkofághoz, mely egy pompás park tava fölött hat korinthoszi oszlopon nyugszik. Bem tábornok belvárosi szobrára pedig nemzeti szín szalagot kötöttünk, s elénekeltük a Himnuszt – tájékoztatta szerkesztőségünket Bárkányi Wiesława és Sipos László.

Bem Apó nyomában
www.nyiregyhaza.hu, 2022. október 26.

A mögöttünk maradt munkás héten, két felolvasó hozta el ajándékát a Karácsonyi Költemények című hangoskönyvünkhöz. Stúdiónk vendége volt Dr. Sipos László. József Attila, Betlehemi királyok című versét, valamint Andersen A kis gyufaáruslány című klasszikusát olvasta fel.

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének
hivatalos Facebook oldala, 2022. október 28.

Dr. Sipos László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség főügyész-helyettese a szakmai munkája mellett több, mint két évtizede jelentet meg művészi értékű fotóalbumokat, válogatásokat. Idén két kötettel jelentkezett, a "Mesebeli Afrika” és az „Ausztrália, Új-Zéland és egy csöpp Óceánia” munkái különleges helyekre viszik el az olvasót. Sokoldalú kollégánkkal Tomasovszki Anita, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója beszélgetett.

Magyarország Ügyészsége
Magyarország Ügyészségének hivatalos facebook oldala, 2022. október 29.

Hondromatidisz Rigasz emlékkiállítás ’80 – Bényi Galéria Debrecen 2022. november 3-24. A kiállítási katalógus megjelenését támogatta: … Sipos László …

Visszatekintés ’80 (kiállítási katalógus, Bényi Galéria Debrecen 2022)

Értékes interjú- és tanulmánykötetek szerzője, a nagy világutazó volt szerkesztőségünk ötödik podcastvendége. Még láthatta és fotózhatta a lerombolt, szétrabolt Palmyrát, az ókor jelentős városának emlékeit. Úgy ismeri a Felső-Tisza-vidék műemléktemplomait, azok jellegzetességeit, mint a tenyerét. Lépkedett a Betlehemi királyok lábnyomában, láthatta az időtlenség oszlopait Perszópoliszban. Öt földrész több mint 100 országában megfordult, volt ahol több tucatszor, és különleges élményszámba megy, amikor vetített képes előadásain a kalandjairól mesél. Legújabb podcastbeszélgetésünk vendége volt Sipos László Forster-díjas Műemlékfotós, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság tagja, elkötelezett műélékvédő, aki nem csak remekbe szabott kiállítások tucatját rendezte már meg, de műemlék- és szociofotó pályázatok zsűrijébe is nem egyszer felkérték. (Fotó: Dodó Ferenc)

Podcast: Sipos László Forster-díjas műemlékfotóssal
https://www.szon.hu/helyi-kultura/2022/11/podcast-sipos-laszlo-forster-dijas-muemlekfotossal-2

Podcast: Sipos László Forster-díjas műemlékfotóssal (…) Értékes interjú- és tanulmánykötetek szerzője, a nagy világutazó volt szerkesztőségünk ötödik podcastvendége. 2022. 11. 04. (Fotó: Dodó Ferenc)

https://hirnavigator.hu/hir/4166559-podcast-sipos-laszlo-forster-dijas-muemlekfotossal

XXXII. Szakmai-tudományos Konferencia 2022. november 21-25. Szekcióelnökség - Közérdekvédelmi szekció - Elnök: Dr. Judiné dr. Vida Angéla főosztályvezető ügyész. Elnökségi tagok: Dr. Románné dr. Hajdú Csilla Heves megyei főügyészhelyettes, Dr. Sipos László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főügyészhelyettes.

Konferenciaprogram, 2022. november 21-25.

Az MTA Debreceni Akadémiai Bizottsága Elnöksége tisztelettel és szeretettel kíván áldott karácsonyi ünnepeket és nyugodt békés új esztendőt! A képeslapon Dr. Sipos László Forster-díjas fotográfus freskófotói láthatók, amelyek a baktalórántházi, lónyai és tarpai református templomokban készültek.

MTA Debreceni Akadémiai Bizottsága képeslapja

A Vidék Kincse Egyesület tisztelettel meghívja Önt a „Szabolcs, a történelmi emlékhely” című tudományos konferenciára. Időpont: 2023. január 24. 11:00 óra. Helyszín: Szabolcsi Református Látogatóközpont (4467 Szabolcs, Petőfi u. 18.) 12:25-12:45 Dr. Sipos László – Szabolcs városában szent zsinat tartatott.

Meghívó, Szabolcs

… Az esemény végén – Mordovin Maximot, az ELTE Régészeti Intézetének vezetőjét leszámítva – kultúrtörténeti, tudományos előadásokat tartottak a bemutatott kötet szerzői: dr. Németh Péter nyugalmazott múzeumigazgató – aki élete jelentős részét fordította szabolcsi feltárásokra és a református templom helyreállítására – az emlékeiről, kutatási eredményeiről szólt. Dr. Sipos László műemlékfotós és ügyész jogtörténeti szempontból közelítette meg a híres zsinat jelentőségét.

Szabolcs - Történelmi emlékhely lett a faluból, szon.hu 2023. január 24.
Kelet-Magyarország, 2023. január 25.
Szabolcs község hivatalos Facebook oldala

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében fekvő Szabolcs történelmi emlékhelyén, a Szabolcsi Református Látogatóközpontban Értékünk az örökségünk címmel rendeztek konferenciát január 24-én, a Vidék Kincse Egyesület és a Hungarikum Bizottság szervezésében. Köszöntőt mondott Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi, Szocska Ábel nyíregyházi megyéspüspök és Fekete Károly református püspök.(…) A konferencián előadást tartott Kollár Tibor Regionális művészettörténeti kutatások a Felső-Tisza-vidéken, Németh Péter A szabolcsi református templom régészeti kutatása, Sipos László Szabolcs városában szent zsinat tartatott, Deák Attila Szabolcs, a történelmi emlékhely címmel.

Palánki Ferenc püspök is beszédet mondott
a Szabolcs községben rendezett református konferencián
Magyar Kurír 2023. január 26., www.magyarkurir.hu

A Vidék Kincse Egyesület „Szabolcs, a történelmi emlékhely” címmel rendezett konferenciát január 24-én, melyen bemutatták az azonos címmel megjelent, Mordovin Maxim, Németh Péter és Sipos László által jegyzett kötetet is. Az esemény apropóját az adta, hogy az egykori Szabolcs vármegye névadó és egyben legrégebbi települése tavaly megkapta a történelmi emlékezethely címet… A most megjelent kötetben olvasni lehet arról is, miként zajlott a Szabolcs ősi földvára mellett álló templomban 1092. május 20-án az a szent zsinat, ahol maga I. László király is részt vett. Erről már Dr. Sipos László, a kötet másik szerzője beszélt előadásában, aki a kötet vonatkozó fejezetében arra vállalkozott, hogy a zsinat körülményeit felfesse, a zsinaton elfogadott törvénycikkeket pedig elemezze. Rámutatott: a szent zsinaton 42 törvénycikkelyben több mint száz rendelkezést fogadtak el. Ezek szabályozták a fiatal magyar állam alapvető pilléreit, a lakosok jogait, a fennmaradt dokumentumokból azonban azt is ki lehet olvasni, milyenek voltak a 900-950 évvel ezelőtti Magyar Királyság mindennapjai, ebben rejlik tulajdonképpen a különlegessége – hangsúlyozta Sipos László.

Konferencián mutatták be a „Szabolcs, a történelmi emlékhely” című kötetet
Tiszántúli Református Egyházkerület, www.ttre.hu 2023. január 31.

Ki ne szeretne álmodozni arról, hogy repülő szőnyegre pattan, beutazza a világ részeit, veszélyes és izgalmas kalandokba keveredik? Míg a legtöbben megmaradunk a vágyálmok szintjén, s legfeljebb a televíziós csatornák segítségével csapódunk David Attenborough-hoz, addig van egy személy Nyíregyházán, aki – méghozzá a Települési Értéktár „részeként" – bejárt bő száz országot, kelettől nyugatig ismerve meg a világ szépségeit. Hegycsúcsok vagy barlangok? Templomok avagy múzeumok? Neki mindegy, valamennyit feltérképezi és lefényképezi. Csak azért teszi mindezt, hogy bizonyítékokat hozzon nekünk nem mindennapi történeteiről. A 80 nap alatt a Föld körül c. sorozatban február 8-án este 6-kor a legérdekesebb, és eddig még sehol el nem regélt sztorikat hallgathat meg a nyíregyházi Reál Étteremben Sipos Lászlótól bárki, aki kész átadni magát a Nagy Mesélő lebilincselő előadásának, mely egyszerre lesz hihetetlen (ezt az ICOMOS-igazolványa biztosítja, mellyel a legextrémebb helyekre is eljuthatott László) és lehetetlen (hisz 80 perc alatt próbálja majd megosztani a közönséggel élete legfrappánsabb eseményeit)! Részletes információ: 30 252 0666.

Mesékkel a világ körül
www.nyiregyhaza.hu, 2023. január 31.

… A Forster-érmes fotográfus, dr. Sipos László lesz a vendég. - Látszólag átlagos tanár, aki azért a joghoz is ért, imád utazni, és meseszerű kalandjairól, melyeket fotókon is megörökít, rendszeresen beszámol. De nem ám Háry János módjára! Dr. Sipos László történetei mind valósak, még ha hihetetlennek is tűnnek olykor. Igaz, a veszélyesebb események színhelyeire egy modern varázspálca, az ICOMOS-igazolványa segítségével juthatott el, de hogy milyen áron nyíltak meg évezredes zárt kapuk, ajtók, sírkamrák előtte, kikkel sikerült életre szóló barátságokat kötnie a világ kontinensein, arról a Forster-érmes fotográfus február 8-án, szerdán mesél a nyíregyházi Reál Étteremben. A 18 órakor kezdődő beszélgetés során, mint egy igazi arab fabulában, meglepetés-produkciók is fel-feltűnnek majd.

Megnyílnak előtte a zárt kapuk, sírkamrák
Kelet-Magyarország, 2023. február 1.

Dr. Sipos Lászlóval Orémusz Maja beszélget majd. (Fotó: KM archív) Dr. Sipos László történetei mind valósak, még ha hihetetlennek is tűnnek olykor. Igaz, a veszélyesebb események színhelyeire egy modern varázspálca, az ICOMOS-igazolványa segítségével juthatott el, de hogy milyen áron nyíltak meg évezredes zárt kapuk, ajtók, sírkamrák előtte, kikkel sikerült életre szóló barátságokat kötnie a világ kontinensein, arról a Forster-érmes fotográfus február 8-án, szerdán mesél majd a nyíregyházi Reál Étteremben…

Zárt kapuk, sírkamrák nyílnak meg előtte
A Forster-érmes fotográfus, dr. Sipos László lesz a vendég
Szabolcs Online, www.szon.hu, 2023. február 04.

Jövő heti programok Szabolcs-Szatmár-Beregben - Február 8., szerda 18 óra: 80 perc alatt a világ körül Sipos László, a műemlékfotóssal Orémusz Maja beszélget, Reál Étterem, Nyíregyháza.

Jövő heti programok
Szabolcs Online, www.szon.hu, 2023. február 5.

Programok Szabolcs-Szatmár-Beregben - 2023. február 8. szerda 18 óra: 80 perc alatt a világ körül – Sipos László műemlékfotóssal Orémusz Maja beszélget, Reál Étterem, Nyíregyháza.

Programok
Kelet-Magyarország, 2023. február 6. 7., 8.
Programok a vármegyében
Szabolcs Online, www.szon.hu 2023. február 8. .

Eddig nem hallott történetekkel járta körbe a Földet dr. Sipos László a Reál étteremben Orémusz Maja vendégeként szerdán. A római és a görög romoktól induló virtuális utazás során Izlandon 4 éve pihenő, váratlanul kitörő gejzír történetét Csapó Márton hegedűszólója és Sinka Krisztina áriája követte, Új-Zéland, Srí Lanka, India érdekességeit Barkóczi Beáta tánca követte. A szórakoztató és vidám történetek végén még a költészetből is ízelítőt kapott a közönség Pablo Neruda egy versének fordítása nyomán, és Anarcson ért véget az utazás, Czóbel Minka egy versével. (Fotó: Pusztai Sándor)

80 perc alatt a Föld körül
www.szon.hu, 2023. február 9.

Kölcsey TV Magazinok - A tartalomból: 80 nap alatt a Föld körül. Orémusz Maja legutóbbi vendége Sipos László volt, ebből a beszélgetésből láthatnak egy kis ízelítőt.

Kölcsey Televízió Víg-Kend - 2023.02.10.
https://www.youtube.com/watch?v=jA3lSx3k78A
35:15-43:50, 8 perc 35 másodperc

Korábban sosem hallott történetek – Folytatódott a 80 nap alatt a Föld körül című programsorozat: a Reál étteremben dr. Sipos László Forster-emlékérmes fotográfus korábban nem hallott történeteket mesélt el Orémusz Majának. Fotó: Pusztai Sándor.

Vármegyei körkép
Kelet-Magyarország, 2023. február 11.

TV műsor 2023. február 14. kedd 20.25. -80 nap alatt a Föld körül. – 80 perc alatt a föld körül Sipos Lászlóval.

Kölcsey Televízió műsora

A Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottsága 2023. február 22-én, szerdán 10 órakor a DAB székházban tartja ÉVES KÖZGYŰLÉSÉT, amelyre hívjuk és várjuk a régió tudományos közösségének minden tagját és az érdeklődőket. (…) Beszámoló az MTA DAB 2022. évi munkájáról: Páles Zsolt, az MTA DAB elnöke. A szakbizottságok munkájának összegzése: Hodossy-Takács Előd, az MTA DAB főtitkára (…) DAB Elismerő Oklevélben részesül: Sipos László, Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség főügyész-helyettese.

MTA DAB 2023. évi közgyűlése
DAB Híradó 2023/4.

A Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottsága (DAB) közgyűlésén dr. Sipos László PhD, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség főügyészhelyettese vehette át a DAB Elismerő Oklevelét az Akadémiai Bizottság érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységéért.(Fotó: Ügyészség)

Elismerés a főügyészhelyettesnek
www.szon.hu, 2023. február 23.
Elismerték a kiemelkedő tevékenységét.
Kelet Magyarország, 2023. február 24

Amerikai kalandozások - Az ünnepi könyvhéten mutatják be Sipos László most megjelent új könyvét. (…) Ezzel a kötettel azonban be is fejeződött az öt kontinens sorozat. – árulta el Sipos László, az utazó fotós.

Amerikai kalandozások
Nyírségi Gondolat, 2023. 3-4. szám

Sipos László Forster-érmes fotográfus A Panama-csatornától a maja piramisokig című vetítettképes előadása. Időpont: 2023. március 22-én szerdán 16:30 órakor. Helyszín: MTA DAB Székház (4032 Debrecen, Thomas Mann u. 49.). Szervező: MTA Debreceni Akadémiai Bizottság, MTA DAB Klub.

Meghívó (MTA DAB, Debrecen)

Utazók klubja - Sipos László Forster-érmes fotográfus A Panama-csatornától a maja piramisokig című vetítettképes előadása. Időpont: 2023. április 20-án csütörtökön 16:00 órakor. Helyszín: Móricz Zsigmond Vármegyei és Városi Könyvtár (Nyíregyháza Szabadság tér 2.) konferenciaterme.

Meghívó (Móricz Zsigmond Vármegyei és Városi Könyvtár)

Vissza a menühöz